LCHF Currykycklinggryta

Måste dela med mig av en god maträtt som jag gjorde igår :} Med tanke på att jag äter efter GI så passade denna perfekt, mättande och fyllig smak. All denna grädde gör mig tokig men otroligt nog fortsätter jag gå ner i vikt. ;}

Recept för 4 personer.

600g kycklingfilé

2st paprikor

2st gula lökar

3msk curry

1msk paprikapulver

4dl grädde, ev mer

2dl creme fraiche

2msk pressad apelsinsaft

1-2msk soja

2krm svartpeppar

smör att steka i


Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i bitar. 
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med i ca 3 minuter.
Tillsätt grädde, créme fraiche, apelsinsaft, soja och peppar. Låt sjuda några minuter.

Serveringsförslag: En stor sallad

Smaklig måltid!




Kommentarer
Postat av: Emma

Mums... när skaq du bjuda på detta?

2012-01-11 @ 14:07:05
URL: http://familjensangberg.bloggplatsen.se
Postat av: Sarah

Då får jag endast bjuda dig, gubben äter väl inte sallad ;)

2012-01-11 @ 18:03:07
URL: http://revemaark.blogg.se/
Postat av: Jenny. A

Jag provade både GI och LCHF ett tag förra året, eller LCMF (low carb medium fat) som jag valde att kalla det då jag inte klarade allt för feta såser, vispgrädde m.m. Är man van vid light-tänket sedan innan så är det svårt att gå över till fullfeta mejeriprodukter! Men LC(H)MF är toppen, man går ner i vikt, mår bra och får äta gott, win win! =) Jag mår iaf mycket bättre när jag inte äter livsmedel med stärkelse i. Jag ska starta med det igen när jag har kört färdigt min Cambridgekur.



Om vispgrädden blir för mycket så byt ut den mot Skånemejeriernas 15%iga matlagningsgrädde. Det är bara högpastöriserad grädde i den, precis som i vispgrädde, fast mindre fett och mindre kalorier.



Lycka till med dina sista kilon! Önskar att jag hade lika lite kvar att gå ner, men ack nej, har en bra bit kvar på min resa! Men det ska gå det med =) Kram

2012-01-11 @ 21:09:26
Postat av: Sarah

Sv: TAck Jenny. Det går väldigt bra för mig och jag trivs, men som du säger är det ovanligt att vänja sig vid grädden. Har aldrig använt det förr i min mat men ändring på det. Jag tog matlagningsgrädden av medvetenhet ang fettet. ;P



Usch, går du på Cambridge? Det är plågande och faktiskt inget som håller i längden. Då jag sj pröva den och med tiden fick tillbaka kilona tror jag mer på GI då det blir en livsstil. :)



Lycka till du med! Kram

2012-01-12 @ 10:24:29
URL: http://revemaark.blogg.se/
Postat av: Jenny. A

Sv: Ja, visst är GI eller liknande bra mycket bättre än Cambridge men jag behövde en liten kickstart och utrensning efter all jul- och nyårsmat! Jag ska bara använda det i max tre veckor, är inne på min första vecka just nu =) Sen övergår jag som sagt till LCMF.



Vet ju att du ville ha lite tips på goda maträtter, så om ni tycker om lax så kan jag verkligen rekommendera detta receptet: http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=339

Det finns även många andra bra recept på den sidan! Även om det är en sida med LCHF recept så är det inte så svårt att anpassa recepten så dom passar sin egen livsstil =)



Kram

2012-01-12 @ 12:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback